Pyszne Kadry

Pyszne Kadry

poniedziałek, 4 marca 2013

Tortilla z łososiem, koperkiem i serkiem Philadelphia




Uwielbiam tortille dosłownie pod każdą postacią. Ta wersja na całe szczęście nie wymaga specjalnych starań, czy dłuższego niż 20 min. przesiadywania w kuchni. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić ją sobie rano i zabrać na śniadanie czy lunch do pracy. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. 

Składniki ( 4 małe porcje)
2 duże tortille
250 g wędzonego łososia w plastrach
pół opakowania serka Philadelphia
pół paczki mix sałat (szpinak, radichio, rukola itp)
koperek
łyżka oliwy

Tortille smarujemy serkiem Philadelphia-grubość wedle uznania. Następnie równomiernie rozkładamy  plastry łososia, posypujemy posiekanym koperkiem i sałatą. Zwijamy w rulon, dociskamy i przekrawamy na pół. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy tortille z obu stron oliwą i grillujemy po 1,5 min z każdej strony. Następnie owijamy je do połowy folią aluminiową, aby nie parzyła w rękę i wcinamy, bądz pakujemy do pudełka i zabieramy ze sobą.








4 komentarze:

  1. Wygląda super! uwielbiam łososia! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziwne uczucie... Oglądam zdjęcia i nie widzę jedzenia, tylko zdjęcia... Są pięęęęękne ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. piękne kolory, takie wiosenne! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Baaardzo mi się tu podoba, zostaję!
    Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do zabawy u siebie. -H

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...