Uwielbiam tortille dosłownie pod każdą postacią. Ta wersja na całe szczęście nie wymaga specjalnych starań, czy dłuższego niż 20 min. przesiadywania w kuchni. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić ją sobie rano i zabrać na śniadanie czy lunch do pracy. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.
Składniki ( 4 małe porcje)
2 duże tortille
250 g wędzonego łososia w plastrach
pół opakowania serka Philadelphia
pół paczki mix sałat (szpinak, radichio, rukola itp)
koperek
łyżka oliwy
Tortille smarujemy serkiem
Philadelphia-grubość wedle uznania. Następnie równomiernie rozkładamy plastry łososia, posypujemy posiekanym koperkiem i sałatą. Zwijamy w rulon, dociskamy i przekrawamy na pół. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy tortille z obu stron oliwą i grillujemy po 1,5 min z każdej strony. Następnie owijamy je do połowy folią aluminiową, aby nie parzyła w rękę i wcinamy, bądz pakujemy do pudełka i zabieramy ze sobą.
Wygląda super! uwielbiam łososia! :)
OdpowiedzUsuńDziwne uczucie... Oglądam zdjęcia i nie widzę jedzenia, tylko zdjęcia... Są pięęęęękne ♥
OdpowiedzUsuńpiękne kolory, takie wiosenne! :)
OdpowiedzUsuńBaaardzo mi się tu podoba, zostaję!
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam i zapraszam do zabawy u siebie. -H