Pyszne Kadry

Pyszne Kadry

poniedziałek, 11 lutego 2013

Sałatka z roszponką, granatem i kozim serem



Dojrzałe owoce granatu to doskonały składnik lekkich, kolorowych sałatek. Do tego lampka czerwonego wina i kolacja gotowa.

Składniki (2 porcje)
roszponka, rukola
opakowanie serka koziego
pół dojrzałego granata
kilka pomidorków koktajlowych
pół czerwonej cebuli
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
kilka kropel cytryny
pół łyżeczki miodu
wycisnięty sok z garści owoców granata
sól, pieprz

Do miseczki wsypać umytą roszponkę i rukolę. Dodać przekrojone na pół pomidorki, drobno posiekaną cebulę, owoce granatu oraz kozi ser. Przed podaniem polać uprzednio przygotowanym sosem. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...