Pyszne Kadry

Pyszne Kadry

poniedziałek, 30 czerwca 2014

Kasza jaglana ze szparagami i parmezanem


Po dość długiej nieobecności pragnę  polecić Wam niezwykle prosty, zdrowy, a przy tym lekki przepis na danie z kaszą jaglaną w roli głównej. Ostatnio przy każdej nadarzającej się okazji przygotowuję sobie ten ekspresowy posiłek, który niezwykle przypomina tak uwielbiane przeze mnie risotto. A więc jeżeli nie przejedliście się jeszcze szparagami w tym sezonie,wypróbujcie koniecznie!

Składniki: (2 porcje)

80 g kaszy jaglanej
ok. 8 gałązek zielonych szparagów
8 pomidorków koktajlowych
pół dojrzałego awokado
garść rukoli
łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki startego parmezanu

Kaszę jaglaną gotujemy pod przykryciem w niewielkiej ilości osolonej wody ok.10 min. Po 6 minutach do kaszy dodajemy posiekane na kawałki szparagi. Ugotowaną kaszę ze szparagami wykładamy na talerz, mieszamy z posiekanymi pomidorkami, pokrojonym w kostkę awokado oraz listkami rukoli. Następnie mieszamy wszystko z łyżką oliwy. Na koniec posypujemy całość startym parmezanem. 




1 komentarz:

  1. Chyba nigdy żaden bałagan nie podobał mi się tak bardzo!:-) I te kolory!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...