Pyszne Kadry

Pyszne Kadry

wtorek, 30 kwietnia 2013

Kanapka z grillowanymi warzywami

 
 

Wybieracie się na majówkę? Ja już jestem spakowana:-) Gustowna walizka, koniecznie aparat fotograficzny, spory zapas wody z cytryną lub limonką dla ochłody i obowiązkowo kilka smacznych kanapek. Tym razem przygotowałam wersję z grillowanym bakłażanem, grillowaną papryką, pomidorem, mozzarellą i świeżą bazylią. Po prostu pycha!

Składniki: ( 3 kanapki)
1 podłużna ciabatta lub 3 małe
pół małego bakłażana
pół czerwonej papryki
pomidor
pół kulki mozzarelli
kilka listków bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta ziół prowansalskich
 
Bakłażana kroimy na plastry, posypujemy ziołami prowansalskimi i skrapiamy oliwą. Podobnie robimy z papryką. Następnie warzywa układamy na patelni grillowej i smażymy z dwóch stron do przyrumienienia. ( Nie daję za dużo oliwy, gdyż bakłażan wsiąka wszystko jak gąbka i nie chcę przesadzać). Następnie przekrajamy ciabattę na pół i również grillujemy kilka chwil do zarumienienia. Następnie na jednej połówce układamy plaster bakłażana, papryki, mozzarelli, pomidora i listki bazylii. Przykrywamy drugą połówką bułki. Najlepiej zjeśc jeszcze ciepłe, ale można po ostygnięciu zapakować w papier i wziąć ze sobą na piknik:-)















7 komentarzy:

  1. ło matko Kasiak, to jest piękne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj jak mi miło:-) Walizka po dziadku, stare zdjęcia od babci, aparat od cioci, młynek ze sklepu z antykami:-D

      Usuń
  2. Witaj-pięknie tu u Ciebie.Smacznie,wiosennie i kolorowo.Podoba mi się,więc rozgoszczę się na dłużej,a Ciebie zapraszam w wolnej chwili do Dobrych Czasów.Pozdrawiam.J.

    OdpowiedzUsuń
  3. Cóż za super piknikowy zestaw, kanapki jak cała reszta prezentują się przepięknie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepiękne zdjęcia, a kanapka taka kolorowa !

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie cuda! Świetnie urządzony piknik, przepiękne przedmioty! Pozdrawiam majówkowo-deszczowo :)))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...