Pyszne Kadry

Pyszne Kadry

poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Zapiekana kasza jaglana z malinami, borówkami i migdałami

    Składniki:
    1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej
    1 szklanka borówek amerykańskich lub jagód
    1 szklanka malin
    pół szklanki orzechów ( migdały, laskowe itp.)
    2 łyżki wiórek kokosowych
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki goździków w proszku
    2 jajka
    1,5 szklanki mleka migdałowego
  •         Przygotowanie 
    Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Naczynie do pieczenia smarujemy masłem i wsypujemy do niego kaszę. Następnie dodajemy orzechy, świeże owoce oraz wiórki kokosowe. W drugiej misce mieszamy jajka z mlekiem i tak powstałą mieszanką polewamy kaszę. Mieszamy wszystko łyżką i wstawiamy do piekarnika na ok godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami typu jogurt, owoce miód czy syrop z agawy.

    Inspirowałam się przepisem pochodzącym ze wspaniałego bloga www.codziszjemnasniadanie.pl
  •  












5 komentarzy:

  1. taka zapiekanka to kwintesencja tego, co uwielbiam- kasza jaglana, orzechy i owoce!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny pomysł, który z chęcią wypróbuję :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis i fantastyczne zdjęcia !

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne zdjęcia, dziękuję za wspomnienie o mnie :*

    Marta/Co dziś zjem na śniadanie

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...