Pyszne Kadry

Pyszne Kadry

niedziela, 21 kwietnia 2013

Koktajl ananasowo-bananowy z imbirem i wórkami kokosa


Gdy na horyzoncie widać już lato, koktajle stają się niezastąpionymi przerywnikami między posiłkami, a w upalne dni z powodzeniem mogą je nawet zastąpić.Przyznam, że najbardziej lubię te z mrożonych owoców, po zmiksowaniu robi się wówczas taki delikatny sorbet. Tym razem jednak zrobiłam koktajl ze świeżego ananasa z nutą imbiru i wiórków kokosa. To doskonała propozycja na poranek po imprezie, aby uzupełnić niedobór witamin i postawić się na nogi.

Składniki: ( 2 szklanki)
pół świeżego ananasa
1 banan
2 cm startego imbiru
łyżka wiórków kokosa
sok z połowy cytryny
sok z połowy pomarańczy
opcjonalnie 2 łyżki mleczka kokosowego

Ananasa, banana obieramy i kroimy na kostki. Wrzucamy do blendera, dodajemy starty imbir, sok z cytryny, sok z pomarańczy, wiórki kokosowe, mleczko kokosowe. Miksujemy kilka sekund, aż powstanie gładka masa. Na koniec posypujemy wiórkami kokosa.












7 komentarzy:

  1. ja od kilku dni pije codziennie koktajl z ananasem ( niestety z tym z puszki ) i świezej papaji. Twój koktajl wygląda zachęcająco, chociaż jak dla mnie bez wiórek kokosowych. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale to musiało być pyszne! Samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe połączenie, i takie słoneczne :) zapisuje do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A zdjęcie tych pyszności jeszcze nie u nas?Ale już biegiem marsz! ;-) Zapraszamy także do naszego wiosennego konkursu!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...