Składniki:
1
szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej
1
szklanka borówek amerykańskich lub jagód
1
szklanka malin
pół
szklanki orzechów ( migdały, laskowe itp.)
2
łyżki wiórek kokosowych
1
łyżeczka cynamonu
1/2
łyżeczki goździków w proszku
2
jajka
1,5
szklanki mleka migdałowego
-
Przygotowanie
Piekarnik
rozgrzewamy do 180 C. Naczynie do pieczenia smarujemy masłem i
wsypujemy do niego kaszę. Następnie dodajemy orzechy, świeże
owoce oraz wiórki kokosowe. W drugiej misce mieszamy jajka z mlekiem
i tak powstałą mieszanką polewamy kaszę. Mieszamy wszystko łyżką
i wstawiamy do piekarnika na ok godzinę. Podajemy z ulubionymi
dodatkami typu jogurt, owoce miód czy syrop z agawy.
Inspirowałam się przepisem pochodzącym ze wspaniałego bloga
www.codziszjemnasniadanie.pl
-
Składniki:
1
szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej
1
szklanka borówek amerykańskich lub jagód
1
szklanka malin
pół
szklanki orzechów ( migdały, laskowe itp.)
2
łyżki wiórek kokosowych
1
łyżeczka cynamonu
1/2
łyżeczki goździków w proszku
2
jajka
1,5
szklanki mleka migdałowego
Przygotowanie
Piekarnik
rozgrzewamy do 180 C. Naczynie do pieczenia smarujemy masłem i
wsypujemy do niego kaszę. Następnie dodajemy orzechy, świeże
owoce oraz wiórki kokosowe. W drugiej misce mieszamy jajka z mlekiem
i tak powstałą mieszanką polewamy kaszę. Mieszamy wszystko łyżką
i wstawiamy do piekarnika na ok godzinę. Podajemy z ulubionymi
dodatkami typu jogurt, owoce miód czy syrop z agawy.
Inspirowałam się przepisem pochodzącym ze wspaniałego bloga www.codziszjemnasniadanie.pl
piękności!
OdpowiedzUsuńtaka zapiekanka to kwintesencja tego, co uwielbiam- kasza jaglana, orzechy i owoce!
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł, który z chęcią wypróbuję :>
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis i fantastyczne zdjęcia !
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia, dziękuję za wspomnienie o mnie :*
OdpowiedzUsuńMarta/Co dziś zjem na śniadanie