Uwielbiam potrawy, które robi się w mniej niż 15 min,
dlatego w mojej codziennej kuchni jest ich całkiem sporo. Już dawno nauczyłam
się, że najlepsze sosy składają się zaledwie z kilku składników. Ten należy do jednych z nich!
Składniki:
200-300 g
makaronu spaghetti
3 łyżki
oliwy z oliwek- lub więcej
4 ząbki
czosnku
kawałek
papryczki chili
kilka oliwek
pomidory w
puszce ( jak nie ma sezonu na świeże)
parmezan
Gotujemy makaron ok.8 min ( zależy od rodzaju) tak, aby
był al dente. W międzyczasie na rozgrzanej patelni smażymy czosnek na oliwie z oliwek uważając, aby się nie przypalił. Dodajemy pokrojone oliwki, (
jak mamy to kilka kaparów) chili i dalej mieszamy. Następnie wrzucamy na patelnię
pomidory w puszce i czekamy, aż smaki przenikną się nawzajem. Makaron polewamy
sosem i posypujemy parmezanem. Pyszne, proste i mega smaczne!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz