Może pogoda nie jest dziś najlepsza na serwowanie lodów, ale dla prawdziwych fanów tego wręcz podstawowego deseru każda pora jest dobra:-) Zrobiłam je jeszcze wtedy, gdy sezon truskawkowy kwitł w najlepsze. Na szczęście jeszcze teraz można dostać gdzieniegdzie kończące sie już truskawki, bądź nic nie stoi na przeszkodzie, aby skorzystać z uprzednio zamrożonych zapasów.
Składniki:
400 g truskawek
150 g serka mascarpone
1 banan
kilka kropel soku z cytryny
opcjonalnie łyżka brązowego cukru
W tym miejscu nie ma co sie za długo rozpisywać:-) Po prostu miksujemy wszystko na gładką masę, przelewamy ją do miseczki i odstawiamy do zamrażalnika na min. 2 h. Gdy korzystamy z mrożonych truskawek- lody możemy konsumować zaraz po zmiksowaniu wszystkich składników.
Ale pysznie wyglądają :>
OdpowiedzUsuń